torstai 29. joulukuuta 2011

28.12. Keskiviikko

Tänään on loppumatkan ensimmäinen päivä. Edessä 500 km tietä. Illalla olemme jo Etelä-Afrikan puolella. Ajamme läpi erittäin kauniista laaksosta, jossa on paljon oryx-, kudu- ja springbok-antilooppeja. Haluaisin niin kovasti hyvän kuvan oryxista, mutta on yksinkertaisesti mahdotonta saada onnistunutta kuvaa rekan ikkunasta. Saan ylipäätään ikkunan auki vain A4 kokoiseksi luukuksi ja siihen mennessä kun rekka vihdoin pysähtyy ovat eläimet paenneet jo kauaksi suurta ja kovaäänistä ajoneuvoa. Olen niin turhautunut että tekisi mieli itkeä...

Merkitään siis tähän nyt oikein muistiin ettei pääse unohtumaan: tällainen rekkaryhmämatkailu ei sovi minulle. Tiukka, joustamaton aikataulu ei kertakaikkiaan vastaa minun käsitystä matkustamisen vapaudesta. Aikaa per maa on niin vähän, että voisi melkein puhua puhtaasta läpiajosta. 11 päivää Namibialle on naurettavan vähän. Maassa kannattaisi viettää ainakin kaksi kertaa pidempi aika. Tekemistä ja nähtävää riittäisi hyvinkin kuukaudeksi.

Rekalla ajelu luonnonpuistoissa on aivan älyvapaata toimintaa sekin. Ei voi juuri puhua luontokokemuksesta, kun yrittää pikku ikkunasta tiirailla luontoa TATAn moottorin jyristessä ja 21:en ihmisen kiipeillessä toistensa yli yrittäessään nähdä jonkun elikon. Nuorempien matkakumppanien teinimäinen käytös ja tauoton tyhjänpäiväinen hölinä ei myöskään paranna fiiliksiä. Tosin comfort-levelillä tuota ongelmaa ei ilmeisesti ole, koska väki niillä on selvästi vanhempaa.

Sen sijaan edellä mainitusta huolimatta olen hyvinkin tykästynyt tähän telttailuun. Olen alkanut harkita nelivetoisen camping-auton vuokrausta tai jopa ostoa. Juuri tällainen afrikaanereiden suosima erikoisvarusteltu umpinainen pick-up retkikeittiöllä ja katolle pystytettävällä teltalla olisi hyvä. Sellainen toimisi Suomessa talvella kaupunkiautona ja kesällä retkiautona. Sen kanssa voisi lähteä vaikka kuukaudeksi Viroon tai Yyteriin surffaamaan. Tai sitten voisin ottaa pidemmän vapaan ja ajaa jonnekin todella kauas...

Afrikaanerit ovat kehittäneet tettailun huippuunsa. Vai miltä kuulostaa sähköinen kattoteltta, joka napin painalluksella pystyttää itsensä 40 sekunnissa?
www.conqueror.co.za
www.frontrunner.co.za
www.howlingmoon.co.za
www.nationalluna.com
www.tentco.co.za
www.ahaweb.co.za
www.buzzardindustries.co.za
www.beekman.co.za
www.echo4x4.co.za

tässä vuokrausta:
www.bushlore.com
www.kea.co.za

Linkit ovat lehdestä www.getaway.co.za

Iltapäivällä ajamme Fish River kanjonille. Se on jollakin mittarilla toiseksi suurin maailmassa. Ja onhan tämä vaikuttava paikka. Kävelemme pienen pätkän kanjonin reunaa ja napsimme kuvia. Mia ja Chris ovat ajaneet edellemme ja kattaneet pöytään lukuisia erilaisia juustoja, viiniä ja savustettuja simpukoita. Asetamme retkituolit kanjonin laidalle ja nautimme herkuista auringon laskiessa kanjonin taakse.


From Overlanding-reissu Afrikkaan

From Overlanding-reissu Afrikkaan

From Overlanding-reissu Afrikkaan

Takaisin leirissä muut alkavat valmistaa vielä illallista vaikka kello on jo yhdeksän. Suurin osa porukasta on jo melkoisessa tuiskeessa ja volyymi sen mukainen. Päätän jättää väliin. Laitan korvatulpat korviin ja nappaan nukahtamislääkkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti