keskiviikko 4. tammikuuta 2012

30.12. Perjantai

Naapurileirin teinit ovat metelöineet yöllä eivätkä oman porukkamme fiilikset ole kovin korkealla. Itse kuitenkin nukuin hyvin, kiitos korvatulppien ja nukahtamislääkkeen. Loppuporukankin mieliala paranee, kun ovat muutaman tunnin saaneet nukkua rekassa. Yöllä vessassa käydessäni paikka vilisee suuria kummallisia hämähäkkiskorppioneja.Ne ovat arolukkeja (http://fi.wikipedia.org/wiki/Arolukit) ja muistuttavat kovasti Aliens elokuvan hirviötä. Eivät ole kuulemma myrkyllisiä.
Tänään edessä on pitkä ajomatka. Ajamme koko matkan juurikaan pysähtymättä Kapkaupunkiin. Matka sujuu jouheasti. Aluksi maisema on karua kivikkoa kuten Namibiassa, mutta sitten joenuomien pohjalla alkaa näkyä vettä. Ensin maisemaan ilmestyy sitruunametsiä ja sitten valtavia vehnäpeltoja. Enpä ole ennen nähnyt yhtä lihavia lehmiä.
Lopulta näkyviin ilmestyy Table Mountain, olemme perillä. Kapkaupunki on hieno, mutta hiukan tunnelmaa pilaavat sähköaidat, "armed response" kyltit ja oppaiden varoittelut siitä, miten helposti täällä joutuu ryöstetyksi. Illalla syömme yhdessä merenrannalla italialaisessa ravintolassa. Kaikki ovat selvästi helpottuneita siitä, että melko rankka matka on ohi. Osa on istunut rekassa jo 50 päivää, Ugandasta saakka. Ihan kunnioitettava saavutus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti